Suurten kokojen talvivaatteita

fashionOikeanlainen pukeutuminen talviaikaan koskee tietysti jokaista, mutta erityisesti isokokoiset miehet kohtaavat usein haasteita sopivien kokojen löytämisessä. Muutama vinkki talvipukeutumisesta on kuitenkin paikallaan. Silloin pitää tietysti pukeutua riittävän lämpimästi ulkona oleskeluun, ja toisaalta pitää päällä sopivaa määrää vaatetta myös sisätiloissa. Suomessa on sisätiloissa usein varsin lämmintä (usein jopa liian lämmintä), joten kätevintä tietysti on jos vaatetusta voi helposti muuttaa.

Talvella pukeudutaankin kerroksittain, ja kerrospukeutumisesta kannattaa lukea lisää vaikkapa Työterveyslaitokselta. Muuten pukeutumisessa kannattaa tietysti noudattaa mukavuussääntöä, eli huolehtii siitä, että vaate on sopivan kokoinen ja istuu hyvin. Erityisesti kylmällä säällä liian tiukat vaatteet voivat olla suoranainen terveysriski, ja ne voivat aiheuttaa mm. paleltumia.

Rennot puserot ja paidat ovat varsin mainio asuste talvipukeutumiseen. Tietysti villa- mutta myös collegepuserot ovat lämmin ja huoleton asuste. Villapuseroita on tietysti monenlaisia ja moneen makuun aina perinteisestä kansallisneuleesta Jussi-paidasta moderneihin erilaisiaan villakangaspaitoihin. Talvella tulee kiinnittää huomiota myös pään ja kaulan suojaamiseen, ja tähän sopivat tietysti erilaiset päähineet ja huivit. Värikäs ja tyylikäs huivi voikin olla isokokoisen miehen ulkovaatetuksen kruunu, jolla voi korostaa omaa persoonallista ilmettään.
Talvi- ja kerrospukeutumisessa on tärkeä rooli myös alusvaatteilla ja sukilla. Todella kovilla pakkasilla on syytä ottaa käyttöön myös vanhanajan välihousut, varsinkin jos päällishousut eivät ole erityisen paksua materiaalia. Toinen vaihtoehto on käyttää vuorellisia housuja. Yleensäkin kerrospukeutuminen on usein jäänyt vähemmältä nimenomaan jalkojen osalta, ja tämä voi kyllä kostautua viluisuutena tai jopa vilustumisena.