Löydä oma tyylisi

rackVaatteiden ensisijainen tehtävä on tietysti pitää ihminen lämpimänä, mutta niillä on myös muita funktioita. Usein vaatetus kertoo pukeutujan roolista yhteiskunnassa, kuten esimerkiksi poliisin, lääkärin, palomiehen tai papin virkapukujen suhteen on tilanne. Mutta pukeutuminen on myös tapa ilmaista itseään.

Monille oman tyylin luominen ja persoonallinen pukeutuminen tuleekin kuin itsestään. Ja vaikka pukeutumista on tutkittu jopa tieteellisellä tasolla, esimerkiksi Helsingin Yliopistossa, niin tavalliselle vaatteiden käyttäjille riittää tietysti hieman konkreettisempi lähestymistapa pukeutumiseen. Toisille ei oman tyylin luominen ole ehkä aivan niin selkeää eikä se tunnu kiinnostavalta. Ja sitten on vielä se ryhmä, jonka on usein vaikea löytää sopivia vaatteita. Hyvä esimerkki tästä ovat hieman isokokoisemmat miehet ja naiset, joille ei perinteisistä vaatekaupoista ja tavaratalosta aina oikein tunnu löytyvän sopivan kokoisia kauniita vaatteita. Onneksi internet on tuonut muutoksen tähän asiaan, ja netistä löytyy nykyään hienoja ja laadukkaita vaatemerkkejä myös suurissa mitoissa, kuten esim. Kam Jeans, Mish Mash, Rockford, D555, Duke ja monet muut. Oman pukeutumistyylin rakentamiseen löytää myös vinkkejä internetistä, ja niistä voi poimia itselleen sopivimmat.

Jos tavoitteena on rento pukeutuminen, voi aloittaa vaikka farkuista, ja miettiä seuraavaksi niihin sopivaa puseroa, kuten esim. pikee-paitaa tai college-pusakkaa. Mikäli taas haluaa urbaanimpaa tyyliä, voi aloittaa vaikka tyylikkäästä kauluspaidasta, ja luoda sen jälkeen asukokonaisuuden sen ympärille. Nettiä kannattaa tietysti käyttää hyväksi niin vinkkien hankkimiseen kuin isojen vaatteiden ostamiseenkin. Usein vaatteita voi selailla eri väreissä, mikä auttaa huomattavasti löytämään piristäviä ja ehkä uudenlaisiakin vaihtoehtoja pukeutumiseen. Parhaimmillaan oma tyyli saattaa löytyä hyvinkin helposti, ja silloin pukeutumisesta tulee uusi miellyttävä osa elämää.