Ison miehen treenivaatteet

img-10Ei sinne salille tulla välineurheilua harrastamaan, ajattelee moni raavas mies ja vetäisee jalkaansa ne pierun raiskaamat verkkarit ja paidan, jossa on enemmän ilmastointiaukkoja kuin keskiverto omakotitalossa. Jalassa linttaat astutut tossut ja sukatkin ovat ohittaneet parasta ennen päiväyksensä jo aikaa sitten. Ja malmi nousee, vaikka vaatetus olisikin jostain kierrätyskeskuksen poistolavoilta haalittua.

Niin, totta ehkä sekin. Mutta karu totuus on, että jos ei itsensä takia, niin edes kanssa treenaajien mukavuuden takia olisi ehkä aika päivittää omia treenivaatteita hieman uudempiin. Ja hyviin sellaisiin kannattaakin panostaa. Salilla treenatessa tehdään monesti vaativia liikkeitä ja treenataan kovaa, jolloin laadukkailla vaatteilla pystytään ennalta ehkäisemään monia turhia hiertymiä ja haavaumia, joita muuten ehkä tulisi. Ja treenivaatteet ovat nykyään niin teknisiä, että imevät iholta kosteuttakin jolloin se tekee kovaa treenatessa olonkin paremmaksi kun ei koko ajan ole hikilammikkoa jaloissa.

Isojen miesten ei turhaan kannata arkailla kunnon salivaatteiden ostamista. Mallistoja on nykyään monia, ja jos jossain vaiheessa tuntui että miesten valikoima on paljon suppeampi, on sekin puoli saanut viime aikoina uutta puhtia ja valikoimaa löytyy myös miehille.

On makuasia tykkääkö salilla treenatessa pitää hihatonta toppia vaiko salipaitaa. Monilla valmistajilla on näyttäviä toppeja joissa muotoilu on tehty löysäksi ja paitoja koristetaan esimerkiksi hihan suiden tehosteväreillä. Qwick-Dri teknologia on myös hyvin toimiva treenivaatteissa koska se saa ihon tuntumaan viileämpänä siirtäen hikeä pois ihon pinnalta ja tällöin päästään parempiin suorituksiin koska silloin jaksaa paremmin treenata pidempään. Etenkin isot miehet tuntuvat hikoilevan paljon ja helposti joten tällöin nämä tekniset paidat ovat hyviä treenivaatteita. Joissakin voi olla jopa aurinkosuoja mukana, jolloin ne sopivat hyvin myös ulkokäyttöön. Treenipaidoissa jotka eivät ole toppimallisia, on syytä myös harkita ns. raglanhihaisia paitoja, koska nämä mahdollistavat suuretkin liikeradat ilman että syntyy ikäviä hiertymiä. Monet paitoja valmistavat yritykset tekevät myös treenihousuja, ja tässä voi miettiä omaa tarkoitustaan treenaako mieluummin pitkälahkeisissa vaiko shortseissa. Jos päätyy pitkälahkeisiin, on varminta valita hiostamaton materiaali, joka ei hierrä saumoista eikä ole liian tiukka päällä. Jos on taipumusta hikoilla paljon, voi lyhemmät housut olla mukavammat päällä. Tärkeintä kuitenkin on, että vaatteissa ei tule liian tiukka olo, ja vaativimmatkin liikeradat pystytään suorittamaan ongelmitta.

Monilta valmistajalta saa myös muita vaatteita, farkkuja ja huppareita myös niille miehille, joilla eivät lihakset tunnu sopivan tavallisiin housuihin. Farkuissa ja muissa on otettu huomioon väljyys reisissä, jos on niitä tullut treenattua niin paljon että on vaikeuksia löytää sopivia.

Ulkoliikuntaan tarvitsee myös vaatteita, eikö vain. Monet valmistajat tekevät isoillekin miehille sopivia ulkovaatteita, jotka ovat mallista riippuen veden pitäviä ja hengittäviä materiaaleja. Malleissa on otettu huomioon ison miehen vaatima tila ja yleensä samaan sarjaan kuuluu myös tuulihousut ja isokin mies on valmiina ottamaan vastaan kevätsateet ja syysmyrskyt.

Isoilla miehillä on monesti myös iso jalka, mutta onneksi tunnetuimmat kenkäbrändit valmistajat kokoja jopa 51,5 (UK koko 16) tai jopa 52 asti.  Joten ainakaan se ei estä isoa miestä lähtemästä lenkkipolulle, ettei löytyisi sopivan kokoisia kenkiä. Juoksukenkien ja muiden ostaminen netin kautta on hieman arpapeliä koska eri mallit käyttäytyvät niin eri tavalla jalassa, mutta jos on valmiiksi tiedossa jo jokin tietty brändi, niin sitten ostaminen netin kauttakin on paljon helpompaa.