Tyylikkäitä vaatteita isossa koossa

suit-04Sanotaan että vaatteet ne miehen tekevät. Toisaalta on myös olemassa sanonta, että köyhät ne vaatteilla koreilee. Niin, oli kummin vain, kyllä huoliteltu mies näyttää aina fiksummalta kuin lökäpöksyissä kulkeva sielun veljensä ja oli vartalon malli millainen tahansa, niin oikeita vaihtoehtoja löytyy kyllä kaikille. Pitää vain tietää millaisia valintoja tekee.

Aina sanotaan että jos on ylimääräistä massaa, kannattaa valita mahdollisimman tummia sävyjä ja välttää kaikenlaista kirjavaa. No, totta tuokin joilta osin, mutta ei se kokonaan tarkoita sitä että isokokoisempi mies ei voisi pukeutua hieman näyttävämminkin. Pääasia on se, että osaa valita oikeat vaatteet tilaisuuden mukaan. Mutta jos katsoo vuoden 2014 uusimpia virtauksia miesten muodin osalta, on tarjolla kyllä niin villejä kuosia, että jos ei halua huomiota omaan vartaloonsa kohdistaa, niin ehkä kannattaa jättää moiset vaatteet huomiotta.

Siitä ei pääse mihinkään, mutta mies näyttää aina tyylikkäältä kauluspaidassa ja ehkä solmiossakin, mutta epävirallisemmissa tilaisuuksissa solmio on turha. Paidankin valinta riippuu aivan tilaisuudesta jossa sitä käytetään ja isokokoisemmat miehet voivatkin suosio hieman ohuempia paitoja, jotka laskeutuvat nätisti sillä turhan jäykät kauluspaidat saavat näyttämään vieläkin pönäköimmiltä. Tämän kesän trendi myös kauluspaidoissa on kukkakuviot ja mitä suurempi, sen parempi mutta isojen miesten ei ehkä kannata valita ainakaan kovin laaja-alaista printtiä vaan keskittyä hieman hillitympään kuvioon. Väreissä etenkin sininen on pinnalla tänäkin vuonna. Mutta mitä isompi mies, sen enemmän on syytä välttää ainakin kovin isoa ruutukuosia, koska se ei toimi. Jos tilanne vaatii solmiota, niin valitaan se paidan mukaan. Jos paita on kovin värikäs ennestään, solmio on tällöin hillitympi mutta yksiväristä paitaa voi hyvin piristää iloisemmallakin solmiolla, mikäli se ei kiinnitä liikaa huomiota keskivartaloon, jos se on se ongelma-alue. Lyhyet ja vantterammat miehet suosivat solmiota, jossa on ei ole vaakaraitoja (kuten myös paidoissa ne lyhentävät profiilia ennestään) ja ne ovat keskeltä leveämpiä. Jos vatsaakin on kertynyt hieman enemmän, on leveähkö solmio turvallinen valinta.

img-05Jalkaansa iso trendikäs mies valitsee mitä tahansa, mikä on oikean kokoista. Liian pienet tai liian isot housut eivät imartele ketään ja materiaaleiksi sopivat lähes mikä vaan. Farkuissa kovin tukevan ja lyhyen kannattaa jättää ne kaikista kovimmat pesut kauppaan, mutta muuten mikä vaan on ok, kunhan koko on oikea eivätkä housut lökötä ja pussita joka kohdasta. Joillain liikkeillä on tarjota isoille miehille sopivia farkkumalleja, jotka eivät purista reisistä vaan leikkaus on väljä. Suorissa housuissa prässit toimivat, kunhan lyhyet miehet jättävät housujen alakäänteet eli upslaakit pois, sillä ne saavat näyttämään vieläkin lyhemmiltä. Hillitty liituraita ja yksivärisyys toimivat, ja jos takapuoli tarvitsee hieman yleisilmeen kohotusta, voisi miettiä vaikka chinoja, eli rentoja puuvillahousuja joissa takataskun päällä on läppä. Se antaa vaikutelmaa hieman runsaammasta takapuolesta. Niin ja sen lompakon paikka ON ihan joku muu kuin takatasku.

Takikseen trendikäs mies valitsee pitkittäisleikatun takin suorilla hihoilla. Shaalikaulus tai muu maltillinen kaulus on ok ja v-pääntie pukee ainakin lyhytkaulaista miestä. Kaikille vartalomalleille sopii takki, jossa on joko piilonapitus ja upotetut taskut. Kansitaskujen kanssa kannattaa olla tarkkana mihin kohtaan ne sijoittuvat. Jos taskut jäävät juuri mahan päälle, kannattaa takki jättää ostamatta mutta hieman alemmaksi ne sopivat, tällöin ne eivät kiinnitä huomiota ongelma-alueella. Yksivärinen on aina turvallinen valinta ja pituudessa voidaan mennä niinkin alas kuin polveen tai reiteen asti. Tanakan miehen kannattaa välttää lyhyitä pusakkamallisia takkeja, joissa on taskut juuri vyötärön kohdalla tai muita takkeja, joissa on vyö juuri tällä alueella. Olkapäällä olevat epoletit kiinnittävät huomion yläosaan, joten se on myös hyvä valinta. Monella isokokoiselle miehellä näkee paljon nahkatakkeja, mutta nämä eivät loppupeleissä ole paras mahdollinen asu isolle miehelle, vaan pitäisi enemmän suosio laskeutuvampia materiaaleja. Pikkutakeissa yksivärisyys on valttia ja oikea pituus on lantion alapuolella. Pikkutakin ostossa kannattaa luottaa myyjän apuun jos on hieman epävarma sopiiko vai ei ja ehkä mieluummin ostaa takki isojen miesten kaupasta. Pikkutakki on klassinen ostos ja menee niin farkkujen kuin suorien housujen kanssa joten siihen kannattaa panostaa.

Trendikäs mies osaa valita myös kenkänsä muiden vaatteiden mukaan ja käyttää rohkeasti asusteita. Yksiväristä kokonaisuutta voi piristää kaulaan kietaistulla värikkäällä huivilla ja koruja saa myös käyttää, tarkoituksena kuitenkin olla näyttämättä sutenööriltä kulta kaulassa vilkkuen. Mieluummin liian vähän kuin liikaa.